У Міненерго розповіли, чи будуть відключати світло в травні

У Міненерго розповіли, чи будуть відключати світло в травні

Нещодавно у мережі з'явилася інформація, що  нібито у травні знову можуть ввести графіки відключення світла. У Міністерстві енергетики спростували це повідомлення.

Про це повідомили в Міненерго у телеграм-каналі.

«В останні дні в деяких ЗМІ поширюється недостовірна інформація про нібито введення в травні графіків обмежень поставок електроенергії побутовим споживачам. Міністерство енергетики України офіційно заявляє: ця інформація не відповідає дійсності. Введення ніяких графіків обмежень постачання електроенергії не планується», - йдеться в повідомленні.

У відомстві вказали, що стартувала підготовка енергосистеми до прийдешнього опалювального сезону, вже складено оптимізований графік ремонтів. У зв'язку з цим відключення світла можуть відбуватися виключно в результаті пошкодження об'єктів генерації і мережевої інфраструктури.

 «Майже три місяці, попри терор ворога та обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури, енергосистема працює, повністю забезпечуючи споживання. Завдяки злагодженій роботі всіх видів генерації вдалося скасувати обмеження поставок електроенергії споживачам», - підсумував міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

Можливо зацікавить