У місті на Волині підтопило близько 10 вулиць

У місті на Волині підтопило близько 10 вулиць

У Ковелі близько 10 вулиць міста найбільше потерпають від сезонних підтоплень.

Про це повідомив міський голова Ігор Чайка. 

Найгірша ситуація в центральній частині міста та мікрорайону Ковель-2.

«Люди самотужки і з допомогою КП «Добробут» та ДСНС-ників регулярно відкачують воду з подвір’їв. Але поверхневі води заливають господарства і оселі навіть вище рівня фундаменту», - повідомив Чайка. 

У 2022 році в Ковелі побудували мережі водовідведення на вулиці Федьковича та провулку Фестивальному. Там була така ж проблема. 

Тож, щоб уникнути підтоплень і на інших вулицях, у місті вже проводять підготовчі роботи перед будівництвом водовідвідної мережі для вулиць Тютюнника, Костомарова, Батуринської, Миколайчука, розчистили від зелених насаджень і намулу канаву в районі вулиць Б.Хмельницького і Північної. Частково закупили матеріали. 

У місті на Волині підтопило близько 10 вулиць

«Найближчим часом, за сприяливої погоди, зможемо розпочати будівництво водовідвідної мережі», - наголосив міський голова. 

Для такого ж будівництва на вулицях Вітовського, Цинкаловського та Багряного вже розроблені проєктно-кошторисні документації потребують коригування кошторисної частини та висновку експертизи. 

Нагадаємо, найближчими днями  в Україні очікуються значні підтоплення. Стихійне явище очікується на Чернігівщині, на північному заході країни та у Волинській області. 

Читати також: 

  • Через дуже теплу зиму у Волинській області тривалий час йдуть опади. Відтак у деяких місцях вода в притул підійшла до житлових будинків. Рятувальники майже щодня оперативно її відкачують.
  • На Камінь-Каширщині триває підтоплення присадибних ділянок.

Можливо зацікавить