У Підгайцях - чергові обшуки. Ймовірно, у справі про бронежилети

У Підгайцях - чергові обшуки. Ймовірно, у справі про бронежилети

У Підгайцівській сільській раді у четвер, 9 червня, відбулися обшуки.

Про подію повідомили місцеві мешканці, які помітили озброєних правоохоронців в приміщенні сільради. У поліції підтвердили, що відбувалися слідчі дії за ухвалою суду.

Деталі справи повідомимо згодом.

Ймовірно, що триває продовження історії з арештом посадовця Підгайцівської сільської ради, який продавав каски та бронежилети, отримані з-за кордону як гуманітарна допомога.

Наразі ця справа розглядається у Волинському окружному адміністративному суді.

Нагадаємо, 15 квітня працівники СБУ заблокували незаконний збут партії бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України як гуманітарна допомога. Загальна вартість конфіскованого становила 18 000 доларів. 

Встановили, що незаконну схему організував Микола Король, який на той час обіймав посаду керівника відділу благоустрою Підгайцівської сільської ради.

У Підгайцях - чергові обшуки. Ймовірно, у справі про бронежилетиУ Підгайцях - чергові обшуки. Ймовірно, у справі про бронежилети

У коментарі журналістам голова сільради Юрій Семенюк стверджував, що Микола Король напередодні події звільнився.

Також Микола Король є військовослужбовцем одного із добровольчих формувань Підгайців. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Король працював він разом із Михайлом Смолкою

Цей бізнесмен неодноразово “світився” в історіях, пов’язаних із виділенням землі Підгайцівською сільрадою. Також нещодавно його ім’я було пов’язане із ще одним скандалом про зловживання на допомозі під час війни. З-за кордону пригнали дороговартісне броньоване авто преміум-класу Ауді А8 під виглядом допомоги для батальйону тероборони.

У Підгайцях - чергові обшуки. Ймовірно, у справі про бронежилети

Можливо зацікавить