У Польщі підтримали громаду з Волині: подарували спорядження і спецодяг для пожежників, майже на 26 тисяч злотих

У Польщі підтримали громаду з Волині: подарували спорядження і спецодяг для  пожежників, майже на 26 тисяч злотих

Пожежна команда із Сераховичівської громади, що на Ковельщині, неподалік кордону з Білоруссю, отримала гуманітарну допомогу з Варшави від Фонду Міжнародної Солідарності. Громада взяла участь у спільній українсько-польській програмі щодо підтримки місцевих пожежних команд. Допомоги отримала на понад 25,5 тисяч злотих, а у у гривнях це майже 230 тисяч. 

Про це повідомив у фейсбуці голова Сераховичівської громади Ростислав Шиманський

«Прийняли участь у спільній українсько-польській програмі щодо підтримки місцевих пожежних команд , зробили необхідні розрахунки, обґрунтували потреб і нас підтримали у Фонді Міжнародної Солідарності з міста Варшави. Результатом став договір на отримання гуманітарної допомоги на загальну суму понад 25,5 тисяч злотих, а це майже 230 тисяч гривень», - наголошує Шиманський. 

Тож від поляків сереховичівська пожежна охорона отримала для кожного пожежника комплекти спецодягу (комбінезони, куртки літні і зимові), спецвзуття, підшоломники, евакуаційні петлі, рукавиці технічні та вогнетривкі, бензопилу, трьохсекційну пожежну драбину-трансформер, лопати, хлопавки для гасіння посуші. 

 

«Dziękuję Ci bardzo, ВЕЛИЧЕЗНЕ Дякуємо, дорогі поляки за підтримку. Насправді, не дарма говорять, що справжні друзі пізнаються в біді. Тепер наші хлопці, населення нашої громади, навколишніх сіл інших громад, маючи це все, відчуватимуть себе більше захищеними та матимуть більші можливості, щоб ліквідовувати пожежі, стихійні лиха і, не дай Боже подарунків від сусідів-«братов резинових», - пише голова громади.

Також він подякував окремо, пожежникам із Старої Вижівки, Ковеля, Ковельській РВА за шоломи, інший спецодяг та взуття, супровід та доставку гуманітарної допомоги.

Можливо зацікавить