У Польщі шахраї видурили в українців величезні суми грошей

У Польщі шахраї видурили в українців  величезні суми грошей

У Польщі шахраї ошукали двох українців. Один із них втратив 11 тисяч злотих (близько 92 500 грн), а інший – 9 тисяч злотих (75 670 грн).

Про це повідомляє gorzowianin.com, пише ТСН.

 У повідомленні йдеться, що жертвами шахраїв стали двоє українців, які живуть у польському Гожуві. Зловмисники телефонують потенційним жертвам і стверджують, що вони нібито є представниками банку і переконують їх перерахувати заощадження.

Щоб налякати людей,  вони говорили: «Ваші гроші під загрозою», а далі вимагали виконувати вказівки, щоб отримали віддалений доступ до телефонів жертв.

«Аферист, який вдавав з себе працівника банку, стверджував, що гроші на рахунку під загрозою і потрібно діяти швидко. Тому він попросив свою жертву встановити на телефон застосунок для віддаленого доступу до пристрою», – повідомив речник Головного управління муніципальної поліції в Гожуві Гжегож Ярошевич.

Представник поліції каже, що сумнівні дзвінки «з банку» варто одразу припиняти, і радять уточнювати у банку самостійно інформацію про свої заощадження.

«Шахраї навіть пропонують спілкування кількома мовами. На жаль, це завжди призводить до втрати коштів з рахунку. Так було і в цьому випадку, коли шахрай зняв гроші з рахунку», – додав речник поліції в Гожуві.

Читайте також:

  • У Польщі затримали українця, який пошкодив кілька автомобілів та двері до одного з підприємств. Чоловік зривав дзеркала на автомобілях, обривав склоочисники, а в одному із авто - розбив лобове скло.
  • У Польщі в квартирі сталася сімейна бійка між українцями на тлі ревнощів. Двоє чоловіків 22 і 25 років загинули, 25-річна жінка перебуває у тяжкому стані. Також тілесні ушкодження отримала 71-річна жінка.

Можливо зацікавить