У Польщі закликали готуватися до повстання в Білорусі

У Польщі закликали готуватися до повстання в Білорусі

Колишній командувач Сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак вважає реальною перспективу збройного повстання в Білорусі та закликає Варшаву готуватись до такого сценарію.

Таку думку Скшипчак висловив в ефірі телеканалу Polsat у вівторок, повідомляє Європейська правда.

За словами польського генерала, в разі успіху контрнаступу України озброєні білоруси, які нині воюють на боці українських сил, можуть ініціювати повалення режиму самопроголошеного президента Білорусі Александра Лукашенка.

«Готуймось до повстання в Білорусі, тому що воно відбудеться. Річ у тім, що ми не повинні проспати цей момент. Ми повинні бути готові підтримати ті війська, які будуть проводити операцію проти Лукашенка. У нас є причини допомагати їм, так само, як ми допомагаємо українцям», – вважає Скшипчак.

Польський генерал вважає, що білоруський народ підтримає добровольців, які нині воюють в Україні, та «піде проти Лукашенка з ентузіазмом».

«У нього більше немає військового потенціалу, щоб запобігти такому повстанню. Росія йому не дуже допоможе, тому що у неї будуть свої проблеми», – додав він, закликавши польську владу готуватись до масового напливу білорусів у Польщу в разі повстання.

Читайте також: 

Можливо зацікавить