У Луцьку відбулося «Шоу талантів» серед вихованців дитсадків

У Луцьку відбулося «Шоу талантів» серед вихованців дитсадків

Луцька міська рада продовжує реалізовувати проект «Підприємливі діти: Луцьк–Люблін», особливістю якого у 2023-му році є залучення до нього вихованців дитячих садків. Відповідно до умов цієї міжнародної програми, її учасниками можуть бути діти віком від 5,5 років. Участь у проекті беруть два дитсадки Луцька – № 5 та № 10.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради.

У середу, 22 березня, у ДНЗ № 5 відбулося «Шоу талантів» – яскраве музичне дійство, на якому діти презентували свої таланти та вміння, які в подальшому житті можуть знадобитися для започаткування своєї справи. Шоу організували вихователі садочка спільно зі студентами ВНУ ім. Лесі Українки, котрі беруть участь у міжнародному проекті. Виступи вихованців групи «Ластів’ятка» засвідчили їх обдарованість та різносторонність захоплень. Діти танцювали, співали, читали вірші, показували свої малюнки, вироби з бісеру, годівнички для птахів, демонстрували вміння в гімнастиці та футболі. Кожен номер відзначався оригінальністю і заслужив оплески глядачів, серед яких був директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

У нагороду кожен учасник шоу отримав символічну зірку. В кінці програми діти виклали з них зіркову доріжку, яка зрештою привела їх до місця, де на них чекав сюрприз – фотозона з написом «Я — талант» і безліччю сріблястих кульок навколо. Судячи з бурхливих емоцій дітей, у цей момент вони дійсно відчули себе зірками.

«У цьому шоу ми намагалися дати можливість кожній дитині реалізувати себе настільки, наскільки вона сама зможе це зробити. Це потрібно для того, щоб дитина відчула свою значущість і сказала сама собі: “Я – талановита”. Надалі свої обдарування вона зможе проявити у житті, можливо, перетворивши у власну справу», – зазначила вихователь-методист ДНЗ № 5 Наталія Киця.

Як зауважила освітній координатор проекту «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін», професор Волинського національного університету імені Лесі Українки Валентина Вітюк, залучення дошкільнят відбувається за прикладом Польщі. У місті-партнері Любліні малят шестирічного віку уже навчають основ підприємництва.

У садочках Луцька теоретичні заняття проводять студенти ВНУ, які пройшли відповідну підготовку. Інформація подається у доступній формі, тому діти навчаються з інтересом.

Нагадаємо, що Луцьк став першим містом України, який реалізовує програму «Підприємливі діти» у співпраці з польськими партнерами. Організаторами програми у Луцьку є Луцька міська рада, Волинський національний університет імені Лесі Українки та громадська організація «Ефект дитини».

 

Читайте також:

Можливо зацікавить