У росіян проблеми в Бахмуті: Пригожин панікує, що ЗСУ в травні підуть у контрнаступ

У росіян проблеми в Бахмуті: Пригожин панікує, що ЗСУ в травні підуть у контрнаступ

Український військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко вважаєж, що у росіян зараз гіпертрофована кількість сил та засобів, але відсутня тактична раціональність їхнього використання.

Про це пише ТСН.

Упродовж тривалого часу російські військові не можуть захопити Бахмут. Зараз вони виправдовують це «поганими погодними умовами».

Істерика Пригожина

Останніми днями засновник ПВК «Вагнера» Євгєній Пригожин все більше істерить через український контрнаступ.

Він заявляє, що ЗСУ, начебто, розпочнуть контрнаступальну операцію на початку травня після того, як будуть сприятливі погодні умови.

«Погодні умови й справді впливають на майбутній контрнаступ. Але Пригожин користується не дуже перевіреними даними. Зараз він більше демонструє ті проблеми, які в них виникають не лише в місті, а й навколо», – зазначив Олександр Коваленко.

Бахмут – це лакмусовий папірець

За його словами, Бахмут – це лакмусовий папірець, який демонструє загальні проблеми російських окупантів в Україні. Але якщо говорити про саме цю ділянку фронту, то там у вагнерівців проблеми з флангами. Вони були вимушені частину своїх сил та засобів передислокувати з флангів в саме місто, аби підсилити там штурмові дії.

«Їм не вистачає ресурсу, не дивлячись навіть на те, що на сьогодні Бахмут – це зосередження найбільшої кількості сил та засобів російських військ по всій зоні бойових дій», – підкреслив військово-політичний оглядач.

Росіяни неспроможні проводити масштабні наступальні діїВагнерівці не можуть досягти результату в Бахмуті вже тривалий час, а зараз Пригожин виправдовує все погодними умовами чи послабленням власних флангів через внутрішню конфронтацію силових структур.

«Вони таким чином з одного боку намагаються виправдати свої невдачі, а з іншого – викривають свою нездатність проведення масштабніших наступальних дій», – наголосив Коваленко.

Експерт додав, що у випадку, якщо справді в районі Бахмута відбудеться навіть не контрнаступ, а просто системність контратак, то це докорінно може змінити ситуацію в місті та не тільки.

Усе через те, що в росіян зараз гіпертрофована кількість сил та засобів, але відсутня тактична раціональність їхнього використання. 

Читайте також:

• «У мене чоловік депутат, а ти під**ас», - панянка за кермом облаяла патрульного і послала до Бахмута

• На Волині Володимир Зеленський проінспектував кордон з Білоруссю та Польщею. Відео

• Військові розповіли про ситуацію у Бахмуті на Великдень

Можливо зацікавить