У громаді на Волині планують закрити три школи і одну - перепрофілювати

У громаді на Волині  планують закрити три школи і одну - перепрофілювати

У Рожищенській громаді розпочалися громадські слухання щодо ліквідації трьох шкіл та переведення з ліцею на гімназію ще однієї. Причинами такого рішення називають малу кількість учнів у школах і нестачу грошей на зарплати вчителям.

Мова йде про те, щоб закрити Тихотинську гімназію, у якій навчається 26 учнів, Луківську початкову школу, де вчаться 18 учнів, та Оленівську із 30 учнями. Натомість Сокільський ліцей, освіту у якому здобувають 94 учні, планують перетворити у гімназію.

Як розповів у коментарі виданню ВСН голова Рожищенської громади Вячеслав Поліщук, це обумовлено оптимізацією мережі освітніх закладів. Мережу шкіл хочуть привести у відповідність до перспективного плану наповнення класів та забезпечення. Крім цього, через зменшення освітньої субвенції постало питання щодо відсутності коштів для утримання педагогічного складу.

Поліщук зазначає, що якщо наповненості у класах немає, то є можливість у громадах привести до ладу шкільну мережу відповідно до чинного законодавства.

Зважаючи на те, що Тихотинська гімназія була єдиним закладом освіти у селі, вже зараз налагодили підвезення дітей до Переспівського ліцею, а зі школи у Лукові дітей переведуть до Крижівського ліцею, запевняє він.

Але це рішення поки у планах. Саме зараз триває процедура громадського обговорення, після якого рада буде ухвалювати відповідне рішення.

Зустріч із громадськість щодо питання відбудеться:

  • 25 квітня о 12:00 у Тихотинській гімназії;
  • 26 квітня о 12:00 у Оленівській гімназії;
  • 27 квітня о 12:00 у Луківській початковій школі;
  • 28 квітня о 12:00 у Сокільському ліцеї.

Подати пропозиції чи зауваження можна в гуманітарний відділ Рожищенської міської ради: місто Рожище, вулиця Грушевського, 27; електронна пошта: [email protected], телефон: +380 (50)233-80-62.

Їх потрібно подавати у письмовій чи усній формі, зазначаючи прізвище, ім'я по батькові та адреси особи, яка їх подає. Приймають пропозиції чи зауваження протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про початок обговорення.

Читайте також:

Можливо зацікавить