У розвідці зробили нову заяву про ймовірність вторгнення в Україну з території Білорусі

У розвідці зробили нову заяву про ймовірність вторгнення в Україну з території Білорусі

За даними української воєнної розвідки, ймовірність нового вторгнення росіян із території Білорусі в найближчі тижні залишається низькою.

Про це зазначив представник  Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк  в коментарі "Радіо Свобода". 

«Існує певний механізм оцінки загроз, є певні маркери, за якими ми оцінюємо ймовірність тієї чи іншої дії. Ми постійно стежимо за будь-якими змінами ситуації в Білорусі. Сьогодні воєнна розвідка України не фіксує на території Білорусі ознак створення ударного угруповання. Російська армія в Білорусі здійснює завдання ударів по мирних містах та цивільній інфраструктурі України, проводить навчання та готує мобілізованих. Потім цих мобілізованих перекидають у зону бойових дій. Розмови про можливе вторгнення в Україну з боку Білорусі – це спроба відтягнути наші війська від зони бойових дій», – зазначив представник ГУР МО України в коментарі. 

Він розповів, що українська розвідка стежить за тим, що відбувається на території Білорусі.

«Нам доводиться вести в Білорусі розвідку – ми цього не приховуємо. У разі вторгнення сили окупантів буде знищено», – сказав Черняк.

Читати також:

  • У Білорусі нещодавно розпочалися нові військові навчання разом з російськими солдатами, проте це не означає, що загарбники готуються до нового наступу на Україну з території держави, пише Welt.
  • Польський військовий аналітик, керівник аналітичного центру Rochan Consulting Конрад Музика висловив думку, що Білорусь невдовзі приєднається до війни проти України.
  • Журналістка з Білорусі розповіла, якому регіону загрожує атака.

Можливо зацікавить