У селах на Волині перевіряли якість води

У селах на Волині перевіряли якість води

Фахівці Любешівського відділення ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» провели відбір проб води питної в місцях підтоплення у селах Залаззя та Діброва.

Також поінформували населення щодо вживання питної води гарантованої якості (на територіях, що потерпіли внаслідок повені, потрібно вживати привізну та фасовану питну воду, якщо постачання якісної привізної води для пиття неможливе, можна користуватися тільки добре прокип’яченою водою), йдеться на сторінці ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

«Ні в якому разі не можна використовувати для пиття воду з відкритих водойм та криниць. Адже внаслідок повені у ці джерела водопостачання могли потрапити із скотомогильників, кладовищ, вбиральнь, хлівів, полів, сміттєзвалищ хвороботворні мікроби – збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів, цисти лямблій, дизентерійних амеб, балантидія кишкового», – йдеться у їхньому дописі.

У селах на Волині перевіряли якість водиУ селах на Волині перевіряли якість водиУ селах на Волині перевіряли якість водиУ селах на Волині перевіряли якість водиУ селах на Волині перевіряли якість води

Можливо зацікавить