У селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанки

У селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанки

З початком активної фази війни в Україні, до Княгининка та навколишніх сіл переїхало близько двох сотень осіб з Київщини та Донеччини. За словами директора комунального закладу «Центр культури «Княгининок» Вікторії Мельничук, більшість родин приїхало з дітьми, які хочуть розваг. Тому не дивно, що очолюваний нею заклад вже став для малечі справжньою меккою. Сюди вони навідуються щодня на різноманітні майстер-класи. Про це повідомляють на сайті Луцької міськради.

«У нас завжди відбувається багато заходів, а цьогоріч їх кількість зросла в рази. Діти приходять щодня, займаються писанкарством, виготовляють листівки, ляльки-мотанки та обереги, вчать повстанських пісень та грати на музичних інструментах», - сказала Вікторія Мельничук.

Писати писанки місцевих та приїжджих дітей вчить відомий на Волині та за її межами писанкар та майстер народних ремесел Андрій Бондарук. Нинішній майстер-клас чоловік називає особливим, адже власноруч зроблені писанки діти разом з родинами святитимуть на Великдень.

«Не усім дітям вдається гарно розписувати яйце з першого разу, адже писачком працювати важче, ніж писати олівцем чи фломастером. Та й яйце - не папір. Коли дитина напише одну-дві писанки, у неї виходить вдалий малюнок. Орнаменти вибирають різноманітні: від сучасних до символічних, які походять від сивої давнини», - каже писанкар.

За словами Андрія Бондарука, волинські писанки з простішими та стриманішими кольорами, із зображеннями сонця, хреста та хвойного дерева. В давнину яйця розписували одним цибулевим кольором, а з появою барвників, писанка стала кольоровою.

У селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанкиУ селі під Луцьком дітей-переселенців навчають розписувати писанки

Можливо зацікавить