У селі під Луцьком жителі проти закриття місцевої школи

У селі під Луцьком жителі проти закриття місцевої школи

У  Підгайцівській громаді мешканці проти закриття школи. Кажуть, для облаштування місцевої гімназії було витрачено багато зусиль, а варіант із навчання у сусідній школі в разі закриття – не найкращий варіант. 

Про це стало відомо у четвер, 16 березня, під час засідання сесії Волинської обласної ради. 

За словами депутата Юрія Валецького, до нього звернулися жителі села Пальче Підгайцівської громади із проханням вплинути на закриття школи, яке вони не підтримують.

«Заклад освіти був збудований за кошти місцевого сільськогосподарського підприємства у 1991 році. Зараз як ніколи навчання необхідне дітям кожного міста та села. Підгайцівська громада повідомила жителів про плани закриття закладу через неможливість утримання, аргументуючи це малою кількістю учнів - 47 дітей.

Проте у закладі в одному приміщенні  розміщені школа і садочок, що дозволяє економити кошти на утриманні та обслуговуванні будівлі», - коментує депутат.

Він зазначає, що, за словами місцевих, заклад перебуває у гарному стані та не потребує додаткових коштів на утримання. У ньому за останні роки, зокрема, зробили утеплення, встановили нову систему опалення, перекрили дах та облаштували сучасну санітарну кімнату. 

Загалом на заклад витрачено 1 мільйон 554 тисячі гривень. На ремонт використовували кошти проєкту ООН, сільської ради, ківерцівського районного відділу освіти та допомоги депутата обласної ради Ігоря Леха

«Жителі села просять вплинути на ситуацію, оскільки було багато зусиль витрачено на облаштування гімназії. Водночас батьки школярів категорично проти віддавати своїх дітей в іншу, сусідню школу, в якій кількість учнів майже така сама, а доїзд до неї не завжди можливий через погодні умови», - додає Юрія Валецького.

Він звернувся до голови ОВА й керівника Підгайцівської сільської ради й попросив розв'язувати питання якнайшвидше - депутати підтримали запит колеги.

Читайте також:

Можливо зацікавить