У США п'ятеро правоохоронців забили до смерті темношкірого чоловіка

У США п'ятеро правоохоронців забили до смерті темношкірого чоловіка

У США кілька поліцейських на початку січня до смерті забили темношкірого чоловіка. Через це в деяких містах почалися масові протести. Правоохоронні органи вже почали розслідувати цю справу.

Про це повідомляє ВВС, пише УНІАН.

Інцидент стався в Мемфісі, що в штаті Теннессі. Група поліцейських, які, судячи з фото, теж темношкірі, затримала автомобіль на зупинці через нібито «необережне водіння». За кермом був 29-річний Тайр Ніколс. Потім стало відомо, що порушень не було.

Водія спробували зупинити біля машини, але він вирішив втекти. Копи його наздогнали на перехресті та почали бити кийками, кулаками і ногами.

У США п'ятеро правоохоронців забили до смерті темношкірого чоловіка

На відео, опублікованому поліцією Мемфіса, чути, що Ніколс кличе на допомогу матір, бо інцидент стався недалеко від його будинку.

Після побиття на чоловіка, який практично був без свідомості, наділи в наручники і схилили біля машини. Стало відомо, що «швидка» допомога не приїхала протягом перших 20 хвилин на місце інциденту.

Побитого чоловіка тільки через годину доставили в лікарню, а через три дні він помер. Медики повідомили, що причиною його смерті став «великий крововилив, викликаний сильним побиттям».

У США п'ятеро правоохоронців забили до смерті темношкірого чоловіка

Під час розслідування стало відомо, що у затриманні 29-річного чоловіка брали участь 5 правоохоронців: Тадарріус Бін, Деметріус Хейлі, Десмонд Міллс, Емміт Мартін і Джастін Сміт. Поліція Мемфіса почала розслідування, а копів було звільнено.

Коли про інцидент дізналися люди, жителі міста вийшли на протест. Влада почала хвилюватися, що мітинги зростуть в масштабах, але проте протест пройшов відносно спокійно.

Другий мітинг організували в Нью-Йорку 27 січня. В результаті акції трьох учасників затримали за порушення правопорядку. А ще - протести пройшли в ще кількох містах США.

Президент США Джо Байден також відреагував на цей інцидент. Він висловив співчуття родині жертви та розкритикував дії поліцейських.

Читати також:

  • В австралійському штаті Вікторія, чоловік повернувшись з відпустки, виявив, що вдома в холодильнику зіпсувалися всі продукти. Всі непридатні харчі він помістив до мішка відніс на смітник.  А коли сміттєвоз вже поїхав чоловік згадав, що зберігав у морозильній камері холодильника пакунок із золотими прикрасами своєї дружини, що вартували кілька тисяч доларів.

Можливо зацікавить