У Волині новий партнер у Німеччині – земля Рейнланд-Пфальц

У Волині новий партнер у Німеччині – земля Рейнланд-Пфальц

Волинь і німецька земля Рейнланд-Пфальц домовились про партнерство. Серед напрямків над якими планують працювати – створення системи інформаційної оборони та медична допомога українським військовим.

Про це йдеться у на сторінці Волинської обласної ради у Facebook.

Можливості, напрямки та формат співробітництва між Волинським краєм та західнонімецькою федеративною землею Рейнланд-Пфальц обговорили під час відеоконференції за участю представників самоврядної та виконавчої влади, а також медійників обох регіонів, які й ініціювали зустріч.

Заступник голови Волинської облради Григорій Пустовіт зазначив, що сучасна історія взаємин – це обопільний товарообіг.

Торік він в області склав понад 300 мільйонів доларів, це понад 80 спільних підприємств, десятки волинських громад, які мають партнерство з німецькими містами, а також співпраця окремих освітніх установ.

Він також зазначив, що війна змінила пріоритети у співпраці з партерами, і сьогодні найактуальніша потреба нашої країни – це військова, гуманітарна та політична підтримка. 

Державна секретарка, а також представниця землі Рейнланд-Пфальц у Федеральному уряді та у справах Європи і ЗМІ Хайке Рааб запевнила, що Німеччина солідарна з Україною в її боротьбі з агресором. Зокрема, земля Рейнланд-Пфальц прийняла 40 тисяч українських біженців, інтегрувала до місцевих шкіл 9 тисяч дітей і багато вчителів.

Пані Рааб зазначила, що уряд землі прагне залучити Україну до багатогранного партнерства, такого, яке має упродовж десятиліть з Польщею, Чехією та Францією.

Один з її ініціаторів, представник фонду Форум журналістів, а нині військовослужбовець ЗСУ Володимир Данилюк вніс пропозиції до переліку напрямків майбутньої співпраці 

«Кремль провадить дуже агресивну інформаційну політику. І якщо ракетами Волинь він атакував 4 рази, то фейками – цілодобово. Я не раз відвідував Німеччину у рамках спільних проектів і бачив, як мають працювати медіа-центри. У нас є люди, які можуть працювати за німецькими стандартами, але нам потрібна ваша реальна і матеріальна допомога у створенні системи інформаційної оборони», – зазначив Данилюк.

Він також наголосив на потребі у медичній допомозі українським військовим, в тому числі лікуванні, реабілітації, протезуванні.

Держсекретарка Хайке Рааб назвала діалог конструктивним і зазначила, що формат співпраці визначать після обговорення порушених питань з президентом федеративної землі. Вона також висловила готовність особисто відвідати Волинь, аби провести другий раунд перемовин.

Можливо зацікавить

Рідні солдата Віктора Шершня з Волині отримали посмертну нагороду воїна - Хрест Героя
фото

Рідні солдата Віктора Шершня з Волині отримали посмертну нагороду воїна - Хрест Героя

Війна в Україні Герой України

У день загибелі міг не йти на позиції, бо щойно прийшов з «нуля»: триває збір підписів про присвоєння волинянину державної нагороди

Поховання військового
фото

Маленька донечка ще не знає, що навіки втратила татка: на Волині попрощалися з Героєм Романом Хрупчиком

Мобілізація

Посилення мобілізації: чи створять «спецназ» для пошуку ухилянтів

Війна

Від початку повномасштабної війни захищав Україну: на Донеччині загинув Герой з Волині Андрій Ярошик

Мобілізація в Україні

Які хвороби хребта звільняють від мобілізації: перелік

ліс
фото

На Волині посадили «Ліси захисників і захисниць України»

Герой України

Четверо дітей втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой війна

Не встиг відзначити 29-річчя: захисник з Волині помер під час евакуації