У волинській бригаді показали фото зі звільненого селища на Харківщині

У волинській бригаді показали фото зі звільненого селища на Харківщині

Селище міського типу Чкаловське на Харківщині, яке кілька днів тому звільнили від росіян бійці 14 окремогї механізованої бригади імені князя Романа Великого, поволі повертається до життя. У бригаді показали кадри із деокупованого населеного пункту, та розповіли, яка там зараз ситуація.

Знімки опублікували на сторінці військових у фейсбуці.

«Місцеві підлітки, яких зустрічаємо в населеному пункті першими, з осторогою вітаються «Слава Україні!», і, здається, затримують подих, чекаючи нашої відповіді.-Героям Слава! Як справи, хлопці? – малі непомітно зітхають з неймовірним полегшенням, - ми справді «НАШІ»…», - йдеться у дописі.

Як зазначають у пресслужбі бригади, Чкаловське сьогодні - це до межі напружені місцеві мешканці, які з величезною пересторогою вдивляються в кожне незнайоме обличчя, напівзруйновані і згорілі вщент внаслідок ворожих обстрілів,  будинки та скалічені людські життя і долі.

«Це огидні на смак російські цукерки, які дають скушувати місцеві, аби і ми «переконалися»: їхній дюшес, як і все в мордорі, лайно… Сьогоднішнє Чкаловське - це замучені страхом люди, в яких мільйон історій про мерзенну суть окупантів, і море сліз радості та спогадів про те, як кілька днів тому місцеві висипали на вулиці, аби побачити, як ними рухають наші військові, Князівські воїни.

-Які ж вони гарні!.. Хотілося кожного обійняти… Ми дочекалися! Ми вдома!Сьогоднішнє Чкаловське - це невпинний дощ, який, віриться, зміє тут і по всій Україні всі сліди перебування тварюк, що прийняли людську подобу… Та на жаль, і він не поверне тих, кого вони вбили. Сьогоднішнє Чкаловське… Ми визволили і повернемо до життя… Його і всю Україну!», - резюмують у повідомленні.

Нагадаємо, про підняття українського стяга над Чкаловським бійцями 14 бригади стало відомо 11 вересня. Також бійці звільнили селище Тернова, а ЗСУ вийшли на північний кордон Харківщини.

Можливо зацікавить