У Волинській облраді прозвітували про виконання бюджету за 2022 рік

У Волинській облраді прозвітували про виконання бюджету за 2022 рік

Депутати взяли до відома звіт про виконання бюджету, проте наголосили, що наразі і ухвалення і виконання головного фінансового документу області - компетенція військової адміністрації, а не ради.

Голосування відбулося під час сесії облради у четвер, 16 березня. 

Нагадаємо, бюджет 2022 року обласна рада не ухвалювала. Відповідно до постанови КМУ, ця компетенція на час воєнного стану належить обласній військовій адміністрації.

Ця ситуація обурила депутатів - мовляв, у них забрали їхню головну функцію. 

«Ми зараз затверджуємо звіт про виконання бюджету, якого ми не бачили. Наступного року буде ще гірше бо ми цьогорічного бюджету не приймали. Можна було внести в раду, дати ознайомитися . Але не ознайомлювати. Хто бачив, кому показали бюджет? Погано що Кабмін ввів таку норму, коли обласні ради усунули від управління областю», - вважає депутат Анатолій Вітів.

Він заявив, що депутати «не допустять домінування». Мовляв, або партнерство, або інші підходи як це вже було в сесійній залі, таким чином натякнувши на конфлікт з головою ОВА, коли його звіт визнали незадовільним. Його підтримав і голова олблради Григорій Недопад: «З багатьма словами погоджуюсь. Бюджет ми не затверджуємо, згідно з цими правилами. Мені теж неприємно, 252 постанова нам це забороняє».

Тож він порадив голові ОДА за рекомендацією депутатів наступного разу під час ухвалення бюджету підстрахувати себе і показати проект бюджету депутатам для ознайомлення.

Читайте також: 

Можливо зацікавить