У волинському музеї волонтери навчають цивільне населення військовій справі

У волинському музеї волонтери навчають цивільне населення військовій справі

У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки, який знаходиться у Луцьку волонтерить Юрій Мартинюк. Зокрема з 2014 року чоловік на добровольчих засадах працює інструктором. Про це чоловік розповів журналістам ВСН.

"Оскільки уже багато часу провів у будівництві, то займаюся тут ремонтами, установкою техніки, облаштуванням площадок, роблю ще прапори для музею, та й загалом допомагаю музею чим можу", - каже пан Юрій.

Зокрема, з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України тут почали проводити інструктажі місцевого населення, представників тер оборони.

«Також я працюю тут як волонтер-інструктор з військової підготовки. Надаю початкові ази, яким можна навчити за короткий час. Протяжність навчання для кожного різна: дехто два-три дні ходить, а дехто і по декілька тижнів. Також тут навчають і домедичної допомоги, а також безпечного поводження зі зброєю, та тактики», - розповідає пан Юрій.

Наразі у музеї волонтери ведуть будівельні роботи. У цьому допомагає багато людей. За словами директора музею Олега Ткачука, підприємці та волонтери ніколи не відмовляють у допомозі.

«Дякуємо усім, хто долучається, і надіємося на подальшу співпрацю», - зазначає очільник закладу.

У волинському музеї волонтери навчають цивільне населення військовій справі

Нагадаємо, раніше ми уже писали чим живе музей у воєнний час, та які унікальні речі там можна побачити. 

Можливо зацікавить