У волинському університеті хочуть вчити правоохоронців, піарників, перукарів і візажистів

У волинському університеті хочуть вчити правоохоронців, піарників, перукарів і візажистів

У Волинському національному університеті хочуть відкрити нову спеціальність для вступу - «Правоохоронна діяльність» - та кілька освітніх програм. Впровадження деяких з них ще обговорюється, зокрема «Перукарське мистецтво та декоративна косметика».

Про це у вівторок, 24 січня, на пресконференції розповів ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

За його словами, в університеті під час  наступної вступної кампанії хочуть набирати абітурієнтів на вже ліцензовану спеціальність «Правоохоронна діяльність».

Впровадження трьох освітніх програм, які поки не дуже розвинуті в регіоні, ще обговорюється. Мова йде про спеціальності «Реклама і PR» на факультеті філології та журналістики і «Маркетинг та логістика», а також - «Перукарське мистецтво та декоративна косметика». 

Остання освітня програма передбачається у галузі дизайну.

Очільник університету зазначив, що зміни відбуватимуться у освітній програмі з фізики - тепер буде не «Фізика і астрономія», а «Комп'ютерна фізика», акцент у якій робитиметься на комп'ютерному моделюванні фізичних процесів. 

«Також з'явиться нова магістерська програма на географічному факультеті - «Регіональний розвиток і просторове планування» та історичному - «Публічна історія», - додав ректор. 

Дві освітні програми будуть і на факультеті філології та журналістики: «Українська мова та література і англійська мова» і «Українська мова та література і літературна майстерність».

Читайте також:

Можливо зацікавить