У ЗСУ попередили про можливу підготовку нової «значущої» ракетної атаки на Україну

У ЗСУ попередили про можливу підготовку нової «значущої» ракетної атаки на Україну

Ближче до 9 травня Росія може здійснити новий масований ракетний удар по Україні.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі Еспресо

«Така довга пауза, яка витримується ворогом від крайнього масованого ракетного удару, може свідчити про підготовку до якогось значущого, за його мірками, повторення масованої ракетної атаки», - розповіла вона.

Вона заявила, що навряд чи у російських загарбників вистачить сил, засобів та часу на підготовку кількох таких ударів, але на один, найімовірніше, назбирають.

 «Цілком ймовірно, що такий удар ворог може присвятити якраз своїм сакральним датам, як він любить це робити з певним символізмом, тобто в районі 9 травня», - зауважила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня.

Вона підкреслила, що підступність агресора досить потужна, тому він може, враховуючи наші очікування 9 травня, використати цей елемент атаки раніше.

«Відповідно, не варто міцно прив'язуватися до якоїсь дати. Треба усвідомлювати, що у морі є російські ракетоносії, що споряджені та готові до використання, тому ракетний удар може бути у будь-який час, у тому числі й з залученням авіації та «шахедів», - зауважила Гуменюк.

Також вона зазначила, що масований удар ворога може бути й комбінованим з використанням хвильової технології, як він це робив раніше.

Читайте також:

Можливо зацікавить