У ЗСУ пояснили, коли розпочнеться весняний контрнаступ

У ЗСУ пояснили, коли розпочнеться весняний контрнаступ

Новий контрнаступ Збройних сил України відбудеться тоді, коли будуть «усі необхідні складові».

Про це заявив речник Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий, пише ТСН..

 Відповідаючи на запитання, чи не мають українці надмірно оптимістичних очікувань від майбутнього контрнаступу, Череватий зазначив, що треба бути оптимістами, які спираються на реалії.

«Треба дивитися на ретроспективу - чого ми досягли за рік. Нам вдалося втримати столицю, відкинути від неї ворога. Відкинути ворога з півночі, з Харківщини, з Лимана і з Херсона», – зазначив він.

За словами Череватого, надзвичайно важливими чинниками майбутнього контрнаступу є злагодженість навчених резервів і наявність нової техніки.

«Проте, нам просто треба ретельно працювати, кожен на своєму місці. І коли у нас будуть усі необхідні складові для контрнаступу, - це і злагоджені навчені резерви, які будуть мати нову техніку, і будуть мати можливість атакувати ворога і завдати йому рішучої поразки, і після цього відкинути з усієї території України», - зазначив військовий.

Читайте також:

  • Командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що сили та ресурси, залучені для оборони Бахмута, не дають військам РФ реалізувати свій задум і змушують відмовитися від просування вперед.
  • Київ поки не визначився зі стратегією контрнаступу, який може початись у травні, але у нього є два найбільш вірогідні варіанти.

Можливо зацікавить