Учасникам гурту KAZKA відмовили у виїзді до Лондона

Учасникам гурту KAZKA відмовили у виїзді до Лондона

Після скандалу з коміком Андрієм Щегелем, який втік з України до Туреччини, українські артисти зіткнулися з новими правилами Міністерства культури та цифрової трансформації. Відтак учасникам гурту KAZKA Дмитру Мазуряку та Микиті Будашу також відмовили у виїзді за кордон.

Про це розповіла фронтвумен колективу Олександра Заріцька.

 Співачка наголосила, що зараз є не лише ті, хто зрадив батьківщину і втік, а й ті, хто попри все збирає кошти задля перемоги.

«Друзі, ви точно чули про «артистів», які скориставшись дозволом від Міністерства культури, виїхали за кордон. Але цей пост не про них. Вони в цій історії — непорозуміння, виняток з правил, яких, на жаль, не уникнути будь-де. Цей пост про артистів, які завдяки Міністерству культури України ось уже понад рік збирають кошти у світі на допомогу армії, розповідають про Україну на різних майданчиках, підтримують українців, які сьогодні вимушено живуть у найвіддаленіших куточках нашої планети! Тих, хто виїжджав сотні разів та завжди повертався, адже тут — дім», - написала Заріцька.

Також співачка поділилася, що днями у гурту має відбутися концерт у Лондоні, тому вони добиваються того, аби Мазуряка та Будаша випустили за кордон.

«Сьогодні дуже важливо покарати винних, адже від цього залежить, чи зможуть, наприклад, мої хлопці виїхати завтра на благодійний концерт до Лондона, де наш виступ давно анонсований. Поки що їм відмовили. Вірю в справедливість та правду! І впевнена, що українська культура здатна долати кордони та об‘єднувати нас заради спільної місії — перемоги», - написала Олександра.

Читайте також:

  • В Україні розробили механізм позбавлення державних нагород артистів, які зарекомендували себе як зрадники. Депутати взяли напрацювання МКІП і зареєстрували відповідний законопроєкт.
  • Колишня зірка серіалу «Універ» Віталій Гогунський, який народився в Україні, виявився нікому не потрібним в Росії і став одним з прислужників Кремля. Підтримавши путінську агресію, Гогунський навіть встиг побувати на окупованому Донбасі.

Можливо зацікавить