Удвічі зменшив ціну: через «Устилуг» чоловік намагався провезти вантажівку

Удвічі зменшив ціну: через «Устилуг» чоловік намагався провезти вантажівку

На Волинській митниці вилучили вантажівку «Івеко Дейлі» 2016 року. Чоловік увозив її через пункт пропуску «Зосін-Устилуг» з наміром у подальшому випустити у вільний обіг.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Під час перетину кордону він подав товаросупровідні документи, які вказували на ціну придбаного у Польщі автомобіля у 6100 Євро, що за курсом Нацбанку становило майже 240 тисяч гривень.

Однак під час митного огляду серед особистих речей водія був виявлений другий пакет документів. Відповідно до польської експортної декларації та прихованого договору купівлі-продажу, насправді ця вантажівка була придбана за 60500 злотих, що за курсом Нацбанку становило понад 500 тисяч гривень. Правопорушник зізнався, що використав подвійні пакети документів, аби у подальшому «зекономити» на митних платежах.

Відповідно до статті 483 Митного кодексу, подання митному органу неправдивих відомостей щодо митної вартості товару тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з їх конфіскацією.

Тож чоловік не тільки не «зекономив», а й може понести потрійні збитки, залишившись без грошей, які заплатив продавцю у Польщі, без вантажівки, та ще й зі штрафом у пів мільйона гривень.

Остаточні рішення у справі прийматиме суд. Після конфіскації авто можлива його передача Збройним Силам України. 

Читайте також: 

  • Виконувач обов'язків керівника Волинської митниці йде з посади
  • Нема грошей на пальне для генераторів: Волинська митниця просить громаду виділити 3 мільйони 
  • Під ширмою «благодійника»: волинянин намагався провезти позашляховики, як гумдопомогу для ЗСУ

Можливо зацікавить