Україні відтермінували виплат за боргами: куди підуть зекономлені мільярди

Україні відтермінували виплат за боргами: куди підуть зекономлені мільярди

Зекономлені гроші, за словами прем'єра, будуть спрямовані на інші першочергові потреби: виплати військовим, пенсії, соціальні програми та підтримку економіки. Адже уряд заручився підтримкою кредиторів у відтермінуванні виплат по зовнішніх зобов’язаннях України до кінця 2023 року з можливістю продовження цього терміну ще на рік.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, пише ТСН.

«Ми провели чесну розмову з нашими кредиторами та заручилися їхньою підтримкою в питанні відтермінування виплат по зовнішніх зобов’язаннях України до кінця 2023 року з можливістю продовжити цей термін ще на рік. Як результат - Україна зекономить близько 200 мільярдів гривень», - сказав він.

Зекономлені гроші, за словами Шмигаля, будуть спрямовані на інші першочергові потреби: виплати військовим, пенсії, соціальні програми та підтримку економіки.

До слова, 20 липня група кредиторів України з країн G7 та членів Паризького клубу кредиторів оголосила про намір відстрочити виплату основної суми боргу та відсотків до кінця 2023 року з можливістю продовження відтермінування на рік.

З початку року Україна виплатила зовнішніх боргів на 1,5 мільярда доларів.

Можливо зацікавить