Українська воєнна драма виборола головну нагороду на міжнародному кінофестивалі

Українська воєнна драма виборола головну нагороду на міжнародному кінофестивалі

Стрічка грузинського кінорежисера, що проживає і творить в Україні, Зази Буадзе «Мати Апостолів» здобула першість на міжнародному кінофестивалі «Asia Film Art International Film Festival», обійшовши роботи із Німеччини, Японії, Китаю, Індії, Сполучених Штатів та Гонконгу, де проходило дійство.

Про це пише Державне агенство України з питань кіно.

«Мати Апостолів» — це фільм-присвята усім матерям, чиї діти пішли боронити України у 2014 році. Події передаються через історію однієї матері, в образі якої віддзеркалюються всі українські жінки, сини та доньки яких на фронті. Глядач бачить трагедії, яку несе війна: замість життя і розвитку в містах та селах — руїни зовні та всередині людей.

Матір, що шукає свого сина, літак якого збили на окупованою територією, потрапляє у той воєнний хаос. У пошуках своїм великим серцем та щирою душею змінює всіх, кого зустрічає, а ще — себе.

«Ми були вражені вашим фільмом до глибини душі», – зазначили організатори фестивалю.

Кадри із фільму

«Для України та для нас, творців фільму, ця перемога дуже важлива та символічна. Сьогодні Україна переживає важкі часи (...) Українці платять непомірну ціну за незалежність своєї держави. Ми, представники української кіноспільноти, маємо велику відповідальність нести світу достовірний український наратив», - висловився продюсер фільму Дмитро Овечкін.

Раніше, станом на 11 червня 2022 року, стрічка отримала 58 міжнародних та всеукраїнських нагород.

Можливо зацікавить