Українських біженців змусять реєструвати свої авто у Німеччині

Українських біженців змусять реєструвати свої авто у Німеччині

Влада всіх 16 федеральних земель Німеччини вирішила не продовжувати пільговий період для власників українських автомобілів – це означає, що вони будуть зобов’язані зареєструвати транспортні засоби.

Про це повідомляють у публікації DW, пише «Європейська правда».

Згідно з чинними правилами, авто з іноземною реєстрацією до ФРН не мають права їздити дорогами країни довше року після перетину кордону. Для багатьох українських біженців, які прибули до Німеччини на авто, цей період уже минув.

На засіданні комітету представників земельних урядів Німеччини з питань реєстрації автомобілів у четвер, 14 квітня, було ухвалено рішення не продовжувати дію пільгового періоду для українських авто.

Це означає, що всі українські автомобілі після року в Німеччині мусять бути поставлені на облік на загальних підставах.

У землях очікують остаточного узгодження процедури реєстрації українських автомобілів на одному з міжвідомчих засідань на початку травня. Деякі з них вирішили встановити перехідні періоди для українських авто.

Процедура реєстрації автомобіля в Німеччині передбачає, зокрема, техогляд, підтвердження німецького полісу страхування цивільної відповідальності та сплату річного автомобільного податку.

 

«Авто з України потрібно також розмитнювати, але в разі оформлення за процедурою переїзду на постійне місце проживання заявник може бути звільнений від сплати мита», – зазначає DW.

Читайте також:

• Обіцяні Канадою танки Leopard 2 для України вже прибули до Польщі

• У Росії повідомили, де розмістять ядерну зброю в Білорусі

 

Можливо зацікавить