Українцям можуть розблокувати нейромережу, яка пише тексти. Чому її називають «убивцею професій»

Українцям можуть розблокувати нейромережу, яка пише тексти. Чому її називають «убивцею професій»

До авторів сервісу ChatGPT, який може генерувати тексти за заданими параметрами, звернувся Міністр цифрової трансформації з проханням розблокувати його для українців.

Про це міністр Михайло Федоров повідомив у своєму телеграм-каналі.

Йдеться про ChatGPT - один з проєктів напрямку розвитку штучного інтелекту, розроблений компанією OpenAI. 

За запитом він може генерувати тексти, код, підтримувати бесіду тощо. Чатбот запустили в листопаді минулого року, він безплатний для широкого загалу й за цей час він встиг набрати понад мільйон користувачів.

Але українці, які намагалися спробувати його можливості, стикнулися з проблемою - сервіси OpenAI недоступні для України.

Виявляється, Україна з незрозумілих причин потрапила до санкційного списку компанії, в якому також присутні Росія й Білорусь.

Днями команда dev.ua вирішила використати бот для написання тексту на актуальну тему. Запит був про міністра Михайла Федорова, «Армію дронів», United24 та війну з Росією. Нейромережа запропонувала три варіанти тексту, який потребував часткових правок граматики. Після цієї публікації Михайло Федоров повідомив, що до компанії OpenAI звернулися з запитом про прохання розблокувати українцям цей сервіс.

До слова, нейромережу в суспільстві спийняли неоднозначно. В США переймаються, що бот, який максимально подібно до людини відповідає на запитання, може зруйнувати освітню систему Сполучених Штатів, позбавити мільйони людей роботи і стерти межу між текстами, які написали людина та програма. У приціл штучного інтелекту потрапили професії, повʼязані з текстами. Чат-бот може миттєво згенерувати контент для соцмереж компанії чи бренду. 

Як пише Економічна правда, можливості чат-бота вражають. Він може не просто змістовно відповідати на запитання користувачів, а й виконувати певні завдання.

Нейромережа здатна генерувати тексти різного стилю, наприклад, скласти корпоративний лист, написати есе чи підготувати змістовний пост для соціальних сторінок.

Читайте також:

Можливо зацікавить