Українцям показали, що живе на поверхні філе курятини з магазину. Відео

Українцям показали, що живе на поверхні філе курятини з магазину. Відео

Хімік Гліб Репіч перевірив філе курятини на наявність бактерій. Для цього він взяв бактеріальний посів з поверхні м'яса і дослідив його під мікроскопом. Результати просто шокували.

Про те, «хто живе на м'ясі», експерт розповів на своїй сторінці в Instagram. Репіч на поверхні м'яса знайшов кишкову паличку, що є типовим індикатором фекального забруднення.

«Взагалі кишкова паличка постійно живе у нашому кишківнику. Проте існують і патогенні штами, які можуть викликати серйозні отруєння. А м'ясо саме по собі часто заражене фекаліями тих тварин, з яких його добувають. Тому там може бути і кишкова паличка і сальмонела», - говорить Репіч.

Він наголосив, що саме через сальмонелу не варто лишати м'ясо на ніч розморожувати на кухні в теплі, де бактерії можуть добре розплодитися.

«Обов'язково майте окрему дошку для обробки м'яса і достатньо обробляйте його термічно. Саме тоді воно буде абсолютно безпечним. Насправді фекальні бактерії - це досить типова ситуація, тому при приготуванні м’яса обов’язково треба дотримуватися нескладних рекомендацій«, - радить Репіч.

Експерт радить слідувати наступним крокам:

  • Не тримати м'ясо в теплі, інакше бактерії швидко розмножиться, і якщо там були патогенні штами, вони можуть виробити токсини, які залишаться навіть після приготування.
  • Повинна бути окрема дошка для обробки м’яса.
  • Обов’язково термічно обробляйте.
  • Мийте посуд і ножі з мийним засобом.

Читати також:

  • До України завезли небезпечний арахіс. Так, в шкаралупі продукту з Єгипту знайшли небезпечну кількість афлатоксину, що є сильною отрутою та може викликати сильну алергію та злоякісні пухлини. Відтак, українців закликають бути обережними.
  • На українських прилавках знайшли печиво з небезпечною речовиною, що викликає жахливі наслідки, навіть параліч. Печиво вже вилучили з продажу,  але закликають українців бути уважними.

Можливо зацікавить