В Держспецзв’язку розповіли, як підключитися до інтернету Starlink

В Держспецзв’язку розповіли, як підключитися до інтернету Starlink

Днями в Україні дозволили всім охочим користуватися супутниковим інтернетом Starlink. Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь під час телемарафону розповів про роботу технології на території нашої країни.

"Відразу скажу, що раніше не було жодних заборон щодо використання Starlink. Ми мали нормативні обмеження, але завдяки оперативним зусиллям в Україні дозволили користуватися супутниковим інтернетом усім українцям у період воєнного стану. Саму систему нам відправив Ілон Маск та влада США для підтримки зв’язку між військовими – це стосується і критично важливої ​​інфраструктури", – розповів Юрій Щиголь.

Він додав, що для використання Starlink необхідно придбати термінал - його вартість близько $500 (14 800 грн). За допомогою програми на смартфон можна під’єднатися до апаратури, після чого інтернет стане доступним.

"Насамперед, супутниковий інтернет необхідний багатьом підприємствам, які працюють за допомогою бездротової мережі. У багатьох містах зв’язок працює нестабільно – Starlink допоможе розв’язувати цю проблему. Зараз компанія SpaceX відкриває представництво в Україні – процес уже запущено, і незабаром вони надаватимуть весь спектр послуг на території нашої країни", – додав глава Держспецзв’язку.

Можливо зацікавить