В Грузії на протестах затримали бійця, який воював проти російських окупантів в Україні

В Грузії на протестах затримали бійця, який воював проти російських окупантів в Україні

8 березня під час протестів в Грузії, правоохоронці затримали бійця, який воював проти Росії в Україні - Надіма Хмаладзе.

Про це повідомляє грузинська редакція «Радіо Свобода».

Його  затримали за звинуваченням у непокорі поліції та хуліганстві на площі Свободи в Тбілісі 8 березня близько 16:00.За словами поліції, ці дві дії є порушенням статей 166 та 173 КУпАП.

Рідня та адвокат кілька годин шукали Хмаладзе. Лише в кінці дня адвокат Торніке Бакрадзе знайшов його в СІЗО Загесі.

«У нас була зустріч близько години. За що його затримали, йому офіційно не відомо. Протоколу затримання я не бачив, як і він. Йому усно сказали, що затримали через словесні образи, які буде важко довести - на момент арешту він не міг вчинити злочин», - адвокат Хмаладзе.

За словами адвоката, Хмаладзе під час зустрічі в ізоляторі повідомив про переслідування та проблеми, які виникали в нього при перетині кордону.

«Вранці 6 березня людина з України приїхала в Тбілісі, і, як він каже, його довше за всіх затримали на паспортному контролі й не пояснили чому. А після того, як він потрапив на територію юрисдикції Грузії, його постійно переслідувало четверо невідомих. Він вважає, що ці люди були співробітниками кримінальної поліції», - повідомив Бакрадзе.

Читайте також:

  • Президент Зеленський звернувся до людей, що протестують у Грузії та заявив, що всі українці бажають їм демократичного успіху та просування у питанні євроінтеграції.
  • У Тбілісі біля парламенту силовики почали жорстоко розганяти мітингувальників. Вони застосували проти мітингувальників сльозогінний газ, водомети та відрили стрілянину.

Можливо зацікавить