В останній день життя хотів понад усе поговорити з мамою: спогади про Героя з Волині Сергія Гундерича

В останній день життя хотів понад усе поговорити з мамою: спогади про Героя з Волині Сергія Гундерича

 На Донеччині під час виконання бойового завдання поліг мужній воїн з Волині Сергій Гундерич  31 травня йому виповнилося б 39 років.

Про нього розповідає газета «Полісся».

Характер й амбіції воїна гартувалися у великій багатодітній сім’ї, де підростало четверо дівчаток і стільки ж хлопців. Батько, Петро Григорович, працював у лісництві різноробочим, мати, Надія Геннадіївна, – у колгоспі. Сергій Гундерич закінчив 9 класів у Підбороччі, потім отримав середню освіту у вечірній школі села Черче. Нічим особливим, здавалося б, серед свого оточення не вирізнявся. Жив так, як і більшість людей на Поліссі: їздив на сезонні заробітки, працював у полі, господарював. Дуже любив займатися полюванням і рибальством. Із 2013 року був членом «Українського товариства мисливців і рибалок».

9 березня 2023 року Сергія, як і його брата, мобілізували до Збройних сил України. Служив стрільцем-санітаром у 24 механізованій бригаді імені короля Данила Галицького. Загинув 16 травня під час ракетного удару в Бахмутському районі. Внаслідок ураження отримав поранення, несумісні з життям.

В останній день життя хотів понад усе поговорити з мамою: спогади про Героя з Волині Сергія Гундерича

У пам’яті вчителів школи, де навчався захисник, Сергій Гундерич назавжди залишиться тим веселим і життєрадісним хлопчиною за партою, працьовитим молодиком-односельчанином та Героєм-захисником свого краю. Своєї сім’ї, кажуть, ще не встиг створити, але був улюбленим дядьком для племінників, дуже добрим, уважним до своїх братів і сестер, безвідмовним у проханнях допомоги і своїм, і чужим. Батько кілька років як помер, тож саме Сергій став надійною опорою і підтримкою для матері. Навіть у свій останній день, ніби щось відчуваючи, коли не зміг додзвонитися до неньки, перед виходом на позиції наполегливо просив сестер, щоб допомогли йому поспілкуватися з нею. І старша сестра Оксана, котра живе також у рідному селі, розповідає, як летіла, а не бігла, до батьківської хати, щоб матінка поговорила із сином. І вона таки почула свою кровинку. На жаль, востаннє… З бойового завдання він уже не повернувся.

«Війна продовжується, приносить горе і страждання, біль від втрат не перестає вщухати. Непоправне горе не оминуло і нашого села. Світла пам’ять, щира вдячність та безмежна шана Герою. У мить гіркого болю розділяємо горе тяжкої втрати разом з рідними. Висловлюємо найщиріші співчуття. Пам’ять про захисника України Сергія Гундерича – вічна! Герої не вмирають!», – говорить про випускника свого освітнього закладу завідувачка Підбороччанської гімназії-філії ОЗЗСО «Черченський ліцей» Людмила Солоненчик.

Іванна ГАЙДУЧИК

Читайте також:

Можливо зацікавить

Весілля
фото

14 років разом: на Волині побралися переселенці з Донеччини

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук

корупція митниця Волинь

Гучна справа про контрабанду на пів мільярда: винесли вирок чоловіку співробітниці Волинської митниці

війна Волинь

На Волині військові відкрили вогонь по авто, яке не зупинилось на блокпосту

ЗСУ поляки війна

На волинському пункті пропуску польські митники не пропускають автівки для ЗСУ: чи так це насправді

VOLYNPRYRODRESURS

КП «Волиньприродресурс»: відповідальний підхід до видобутку та охорони довкілля

війна Волинь

Загинув унаслідок ворожого штурму: на Волині прощатимуться із Героєм Валерієм Петльовським

футбол війна Тимощук

У Росії вже заявили, що зрадник з Луцька Тимощук виграє суд проти України

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої