В останньому бою він знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника, - побратими про волинського Героя

В останньому бою він знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника, - побратими про волинського Героя

Сержант Володимир Балюк – волинський Герой, який загинув у вйні з окупантами. Він був взірцевим представником сучасного сержантського корпусу Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. У нього була висока професійна підготовка, чималий бойовий досвід та участь у міжнародних навчаннях.

Він обіймав одну з ключових посад в бойових підрозділах 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ – був головним сержантом десантно-штурмової роти.

На сторінці Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України у Фейсбук розповіли більше про те, яким був волинський Герой Володимир Балюк, за яких обставин героїчно загинув, про його останній бій. 

Тож далі - текст допису публікуємо без змін:  

«5 квітня на півдні України під час бою з переважаючими силами противника, Володимир Балюк героїчно загинув… В бою він особисто знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника.

Про свого бойового побратима Володимира Балюка – “Балу”, розповідає офіцер-десантник з позивним “Одін”, його друг та безпосередній командир:

«– “Володя – учасник АТО та ООС, обіймав посаду головного сержанта нашої десантно-штурмової роти. Він був надійним, спокійним та виваженим, чесним і справедливим чоловіком. Не було таких питань, які б він не зміг вирішити. У нього завжди все виходило: у службі, спорті та інших справах. “Балу” завжди брав призові місця у змаганнях по практичній стрільбі та кросфіту. Планував продовжувати та розвивати свою військову кар'єру….

5 квітня наш підрозділ, в складі якого Володимир командував штурмовою групою, вів наступальні дії. Десантники мали закріпитися в одному з населених пунктів на півдні України. Проте противник, щоб зірвати наш наступ, кинув танки, бронетехніку та чимало живої сили”.

Зав’язався важкий, жорсткий та потужний бій. Несподівано, на правому фланзі з’явилася ворожа бойова машина десанту, яка йшла прямо на наші бойові позиції. Володимир помітив бойову машину та відразу “підсмажив” її з “Джавеліну”. За кілька хвилин з’явилася ще одна БМД противника. Володимир, миттєво схопив до рук “NLAW” та підбив дугу “Беху”. Вона теж запалала.

Бій продовжувався. Контратака окупантів захлеснулася. Рашисти почали відступати, прикриваючи свій відхід вогнем з усього наявного озброєння. Саме в цей момент, Володимир отримав смертельне осколкове поранення…”.

Загалом, під час того бою, штурмова група, якою командував сержант Володимир Балюк – знищила  4 БМД та багато окупантів, а інші підрозділи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади – спалили 5  російських танків та ліквідували кілька десятків живої сили росіян.– “Знаєте, мені досі не віриться, що Володі з нами нема, – продовжує “Одін”. – Я чомусь думаю, що Володя все одно десь тут поруч, просто ми його не бачим. І вже з неба, він буде допомагати нам далі знищувати ворога та гнати його з нашої рідної землі”.

За проявлену особисту мужність та героїзм, стійкість та рішучість під час відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, головний сержант десантно-штурмової роти сержант Володимир Балюк представлений до звання – Герой України (посмертно).

В останньому бою він знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника, - побратими про волинського ГерояВ останньому бою він знищив дві ворожі БМД та чимало живої сили противника, - побратими про волинського Героя

Можливо зацікавить