Через 4 дні мало виповнитися 26 років: біля Бахмута загинув відомий фотограф та військовий з Волині Максим Бурда

Через 4 дні мало виповнитися 26 років: біля Бахмута загинув відомий фотограф та військовий з Волині Максим Бурда

26 січня, на війні з російськими окупантами загинув відомий ковельський фотограф Максим Бурда, який служив у лавах ЗСУ. Волинянин загинув, виконуючи бойове завдання в районі Бахмута.

Про сумну втрату повідомив його побратим Олександр Філон, пише «Ковель media».

Стало відомо, що Максим народився 30 січня 1997 року, через чотири дні йому мало би виповнитися 26 років.

«Максим пішов на службу з початку повномасштабного вторгнення. Спочатку потрапив до лав ТРО, пізніше проклав серйозний шлях, щоб потрапити у бойовий підрозділ. Вже в складі 3-Ї Окремої Штурмової Бригади почав виконувати бойові завдання по знищенню окупантів. Служив у взводі вогневої підтримки, був оператором БПЛА та десятки, а може і сотні разів філігранно наводив артилерію на ворогів, регулярно займався аеророзвідкою»,–  розповів Олександр Філон.

Повідомили, що Максим загинув захисник під час виконання бойового завдання в районі Бахмута на Донеччині.

Спогадами про свого одногрупника поділилася у Мережі Ольга Юрчук.

«Макс, пам’ятаю, як між парами на коридорі Національний університет «Острозька академія» говорили про Dope. нам сподобалася одна й та сама пісня, здається, ми так само однаково розуміли поняття патріотизму. Тоді ми бачили багато несправедливостей у житті (як і годиться студентам). Але найбільша несправедливість була попереду. Ти мав би жити, фотографувати, любити. ти був кращим із нас. Мені так шкода»,- написала Ольга Юрчук.

 Окрім виконання бойових завдань на службі в армії, Максим продовжував фотографувати навіть на фронті. Саме його світлини поширювали на офіційних сторінках ЗСУ. Ось кілька з них.

Через 4 дні мало виповнитися 26 років: біля Бахмута загинув відомий фотограф та військовий з Волині Максим БурдаЧерез 4 дні мало виповнитися 26 років: біля Бахмута загинув відомий фотограф та військовий з Волині Максим БурдаЧерез 4 дні мало виповнитися 26 років: біля Бахмута загинув відомий фотограф та військовий з Волині Максим БурдаЧерез 4 дні мало виповнитися 26 років: біля Бахмута загинув відомий фотограф та військовий з Волині Максим Бурда

Редакція ВСН висловлює співчуття родині загиблого. Вічна шана і слава Герою!

Можливо зацікавить