В Україні може зрости комуналка: відомо, коли це станеться

В Україні може зрости комуналка: відомо, коли це станеться

Кабінет міністрів вже працює над програмою, що дозволить після опалювального сезону повернутися до питання підняття тарифів на комунальні послуги в Україні.

Про це в ефірі марафону заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський.

«Під егідою Кабміну працює робоча група, яка готує відповідні пропозиції для того, щоб стабілізувати ринок», - сказав він, відповідаючи на питання, чи буде в 2023 році підвищення тарифів на комунальні послуги.

За його словами, підвищення тарифів дозволить збільшити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також проводити аварійні відновлювальні роботи.

«Зараз уряд разом з нами, разом з Міністерством енергетики шукає оптимальний шлях для того, щоб розробити програму, згідно з якою після закінчення опалювального сезону можна буде повернутися до цього питання», - заявив голова НКРЕКП.

Читати також:

  • З 2023 року для користувачів «Луцьководоканалу» зросте вартість холодної води та водовідведення. Відповідне рішення для усіх водоканалів України прийняла Національна комісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 27 грудня.
  • З 1 січня 2023 року набули чинності нові тарифи на послуги Нової пошти. У компанії пояснюють - мусять піднімати ціни через підвищення ціни на паливо та ріст інших витрат.

Можливо зацікавить