В Україні планують знизити граничний призовний вік

В Україні планують знизити граничний призовний вік

Міністерство оборони спільно з Силами оборони запропонували нові зміни до українського законодавства. Призовний вік українців хочуть скоротити з 27 до 25 років.

Про це повідомляють у фейсбуці Міноборони.

Дані зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба в перебуванні громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

По-перше, необхідність їхнього щорічного прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, у тому числі для проходження медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. Тоді як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

«Кожен спільний крок, кожне урядове рішення, кожна зміна до Закону – це відповідь на широкомасштабне вторгнення Росії з метою зміцнення нашої обороноздатності. Кожне таке рішення проходить жорстке випробування в умовах воєнного стану», – йдеться в повідомленні міністерства.

Читайте також:

• Мера Одеси Труханова взяли під варту

• «Ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира»: Зеленський виступив в суді Гааги 

• У центрі Луцька на переході збили жінку: подробиці аварії

Можливо зацікавить