В Україні в банках знову можна купити готівковий долар і євро

В Україні в банках знову можна купити готівковий долар і євро

НБУ 7 вересня провів першу операцію з обміну готівкового долара на безготівковий. Нацбак запропонував 100 млн дол. США готівкою й фактично всю суму вибрали банки. У НБУ наголосили, що ситуація із браком готівкового долара була тимчасовою.

Про це повідомили на сторінці НБУ у фейсбуці.

«В операції взяли участь 12 із 14 системно важливих банків. Уже найближчим часом вони зможуть поповнити свої каси валютною готівкою і задовольнити попит клієнтів! 

Наступна операція обміну готівкової валюти на безготівкову відбудеться в понеділок, 12 вересня. Цього разу банкам запропонують до обміну готівковий євро», – йдеться у дописі. 

В НБУ звернули увагу на те, що проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків – тимчасова. Вона виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою готівкових доларів США з-за кордону та має вирішитися найближчим часом. 

«Національний банк України проводитиме операції з обміну готівкової валюти на безготівкову, доки це буде необхідно, а також рекомендує банкам збільшити обсяги завезення готівкової валюти, щоб унеможливити виникнення подібних труднощів у майбутньому», – запевняють у фінустанові.

Операції з обміну готівкової валюти на безготівкову між Національним банком та банками жодним чином не впливатимуть на обсяг міжнародних резервів України.

Можливо зацікавить