В Україні вийшло велике оновлення «Дії». Що змінилося?

В Україні вийшло велике оновлення «Дії». Що змінилося?

У застосунку Дія 31 серпня відбулося велике оновлення системи. Тепер користувачам доступні чотири нові сервіси. Це електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською та послуга шерингу авто. 

Щоб скористатися новими функціями, потрібно встановити оновлення Дії з Play Market або App Store. 

Про це повідомляє  Мінцифри. 

Загалом список змін такий:

Англомовні версії документів

Вони доступні для закордонного паспорта, посвідчення водія та техпаспорта на авто. Посвідчення водія та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Щоб у застосунку документи відображалися англійською мовою, необхідно перемкнути мову.

Цифрове пенсійне посвідчення

У Дії відобразяться лише ті посвідчення, які було видано після 2014 року. Йдеться про посвідчення і для пенсіонерів за віком, і для отримувачів спеціальних пенсій. Однак пенсійне за віком підтягнеться до Дії автоматично, а спеціальне потрібно буде завантажити самостійно.

Посвідка на тимчасове чи постійне проживання

У застосунок підтягнуться документи, видані у вигляді пластикової картки з безконтактним носієм. Посвідки на проживання такого зразка почали видавати після квітня 2018 року. Також потрібно мати ідентифікаційний номер (РНОКПП).

Шерінг авто

Ця послуга раніше вже була у Дії, але її вимкнули із початком повномасштабного вторгнення Росії. Тепер автовласники матимуть змогу знову ділитися цифровим техпаспортом з іншими людьми.

Сплата штрафів за порушення правил дорожнього руху

З 24 лютого цю функцію також було вимкнено. Тепер знову можна сплатити штрафи від патрульної поліції через застосунок. Сплату штрафів з фото- та відеофіксації ще не повернули, але це також у планах Мінцифри.

Можливо зацікавить