В Україні влітку знову можуть виникнути проблеми з електроенергією: відома причина

В Україні влітку знову можуть виникнути проблеми з електроенергією: відома причина

  Цьогоріч влітку можливий дефіцит електроенергії в Україні, пропри те, що протягом весни й літа спостерігається надлишок потужності.

Про це заявив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише ТСН.

 Він розповів, що більшість об'єктів «Укренерго» були пошкоджені внаслідок російських обстрілів взимку.

«Ми зараз активно займаємось їх відновленням. Також серйозні пошкодження отримали теплові та гідроелектростанції, які покривали суттєву частину нашого балансу. Тому ремонтна кампанія навесні та влітку 2023 року буде однією з найскладніших через зимові масштабні руйнування», — сказав Кудрицький.

Також він нагадав, що в окупації залишається декілька великих електростанцій – зокрема Запорізька АЕС.

«Їх нам не вистачало минулої зими і не вистачає зараз. Ми будемо активувати всі наявні генеруючі потужності влітку, щоб в період ремонтів підтримувати баланс енергосистеми. Але можливо, що потрібно буде замість експорту електроенергії, який зараз відновився, використовувати імпорт», – каже голова «Укренерго».

За його словами, дефіцит електроенергії – сезонне явище.

«В Україні впродовж весни та літа спостерігався надлишок потужності, тому ми могли експортувати електрику. Дефіцит в енергосистемі з'являвся восени та взимку. Але цього року через пошкодження наших електростанцій ми можемо бачити дефіцит і влітку, і його потрібно буде компенсувати збільшенням потужностей на електростанціях, а також імпортом електроенергії», – додав Кудрицький.

Читайте також:

Можливо зацікавить