В Україні втричі подорожчала морква

В Україні втричі подорожчала морква

Попри сезонне збільшення пропозиції моркви на українському ринку, на цей час українським фермерам вдається відвантажувати цей овоч вже втричі дорожче, ніж у другій половині жовтня минулого року.

При цьому цього тижня відпускні ціни в даному сегменті знову почали зростати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Сьогодні українські виробники готові відвантажувати моркву не дешевше за 15-18 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Проте галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища.

За словами фермерів, зараз моркву активно закуповують як оптові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму. Крім того, досить стабільним залишається збут у роздрібних мережах.

Зараз ціни на моркву в Україні вже втричі вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін у цьому сегменті може бути тимчасовим явищем. На їхню думку, подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження відпускних цін.

Можливо зацікавить