В Україні з нагоди затоплення «Москви» відзначатимуть день працівника оборонно-промислового комплексу

В Україні з нагоди затоплення «Москви» відзначатимуть день працівника оборонно-промислового комплексу

Відтепер в Україні щороку 13 квітня відзначатимуть нове свято, яке пов'язане із затопленням ракетного крейсеру «Москва»: день працівника оборонно-промислового комплексу. Саме рік тому, 13 квітня 2022 року, українські військові потопили флагман Чорноморського флоту Росії.

Як повідомляє Офіс глави держави, Зеленський підписав відповідний указ, щоб відзначити важливе значення оборонно-промислового комплексу для забезпечення національної безпеки та захисту державного суверенітету, значний внесок працівників оборонно-промислового комплексу в зміцнення обороноздатності України.

Сьогодні ж відбувся перший захід із нагоди започаткованого професійного свята, в якому взяв участь президент. Зеленський вручив державні нагороди представникам вітчизняного ОПК.

«Те, що Україна вистояла, те, що Україна може боротися та звільняти свою землю, те, що Україна впевнена у своєму майбутньому, багато в чому базується на нашій упевненості в уміннях і талантах, розумі й стратегічному мисленні всіх, хто ефективно працює в українському оборонно-промисловому комплексі та здатний його розвивати», — написав Президент. 

Зеленський акцентував, що нині є багато успішних прикладів застосування вітчизняної зброї, техніки й снарядів - усього того, що виробляється в Україні або спільно з нашою державою.

«Маємо знати свою силу, шанувати свій потенціал і всіх, хто це щоденно забезпечує», - підкреслив глава держави.

Читайте також:

• Україна відклала свій контрнаступ через дві важливі причини - The Washington Post

• Верховна Рада повернула доплати для військових

• Рада ЄС затвердила виділення 1 мільярда євро на боєприпаси для України

Можливо зацікавить