В Україні збираються цифровізувати військово-лікарську комісію

В Україні збираються цифровізувати військово-лікарську комісію

У Мінцифрі разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики розробили план щодо цифровізації військово-лікарської комісії. Чиновники хочуть спростити процес, а також полегшити життя військовим.

Про це повідомив  міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

 За його словами, задача держави - мінімізувати бюрократію в армії. Тому розробники планують реформувати процеси військово-лікарської комісії. Він на прикладі пояснив, що сьогодні  військовий, який отримав поранення має пройти низку інстанцій, щоб отримати експертний висновок комісії, щодо його стану.

«Наприклад, військового поранили під Бахмутом. Евакуювали до київського шпиталю на реабілітацію. Після лікування бійцю потрібно повертатися до своєї частини, щоб отримати паперове направлення на ВЛК. Потім зібрати купу документів, необхідних для проходження ВЛК, яка взагалі може бути в іншому місті. І такий «квест» треба проходити, навіть якщо військовому ампутували руку або ногу», - пояснив міністр.

На його думку, згідно з розробленим планом електронний документообіг скоротить черги, а автоматизація процесів знизить навантаження на поранених бійців.

«Це - лише невелика частина з того, що потрібно цифровізувати у військовій сфері. Наші військові гідні отримувати людяні послуги. Саме завдяки їм можемо далі працювати та цифровізувати», - сказав Федоров.

Читати також:

  • Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею потрібно буде пред'являти diia.pl., щоб не втратити статусу UKR.
  • Із 30 січня у Луцьку стартував обмін ламп розжарювання на нові, енергоощадні. Зробити це можна у 18 відділеннях Укрпошти.

Можливо зацікавить