В українських селах стартував обмін старих лампочок на LED: як це зробити

В українських селах стартував обмін старих лампочок на LED: як це зробити

У селах України тепер можна обміняти лампочки розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Ця програма стала доступною в селах з 25 лютого.

Про це повідомляють у прес-службі Мінекономіки.

Обмін старих ламп на світлодіоди здійснюється безпосередньо у відділеннях «Укрпошти» та у пересувних відділеннях поштового зв’язку.

«Програма обміну ламп ЄС та уряду стала доступною в селах з 25 лютого. Обміняти лампи зможуть навіть жителі прифронтових населених пунктів Донецької, Луганської, Херсонської, Харківської та Запорізької областей», - йдеться в заяві відомства.

 Загалом по селах для обміну буде доступно 6,6 млн світлодіодних ламп.

 Існує два доступні способи для обміну ламп у селах, а саме:

  • Якщо у вашому селі є автоматизоване відділення «Укрпошти», замовляйте лампи в додатку «Дія» за кілька кліків.

Для цього зайдіть у застосунок, натисніть «Послуги», потім «Обмін лампочок» та вкажіть номер телефону та відділення, після чого виберіть, скільки та які саме лампи хочете отримати.

  • Або обмінюйте лампи без попереднього замовлення у застосунку, якщо у вашому селі працює стаціонарне чи пересувне відділення «Укрпошти».

Для цього необхідно прийти у відділення "Укрпошти", пред'явити паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Після чого вам обміняють 5 ламп розжарювання на 5 LED-ламп, як і передбачено програмою.

Читайте також:

  • Завдяки підтримці Євросоюзу в Україні стартувала програма обміну старих ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи. Як повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, за перші три дні у відділеннях Укрпошти українці вже обміняли понад 750 тисяч ламп.

Можливо зацікавить