В Ужгороді дитину на інвалідному візку не впустили до розважального центру

В Ужгороді дитину на інвалідному візку не впустили до розважального центру

В Ужгороді дитині не дозволили перебувати в дитячому розважальному центрі на інвалідному візку. Дівчинці з ДЦП, яку запросили на день народження, відмовили посилаючись на правила закладу.

Про це у соцмережі розповіла керівниця громадської організації «Неємія», опікунка 8-річної дівчинки Тетяна Мачабелі, пише ТСН

Інцидент стався 3 травня в дитячому розважальному центрі Kids Club. За словами жінки, адміністраторам закладу повідомили про стан дитини та зазначили, що вона не буде заїжджати на ігрові майданчики, а колеса візочку – чисті.

«Моя дитина дуже добре забезпечена, у неї все є необхідне, крім середовища в громаді, яке готове приймати її такою, як вона є і її колісний візочок. Вперше в своєму житті вона потрапила на загальний дитячий день народження, вона була такою захопленню і щасливою, лише одне її бентежило. Як вона буде пересуватись в закладі? Вона не хотіла повзати по підлозі і не хотіла, щоб її носили на руках. Хотіла почувати себе на рівні інших дітей і бути незалежною. Коли їй сказали, що будеш там на візочку з дітьми, які тебе знають, приймають і люблять, вона заспокоїлась. Вчора після інциденту в закладі вона сказала, що вони думають, що мій візочок брудний і жахливий», – написала Тетяна Мачабелі.

Жінка звинуватила заклад у дискримінації дітей з інвалідністю. Гості, які стали свідками інциденту, розповіли, що адміністрація розважального центру також робила зауваження мамі. Мовляв, у лабіринт заходити разом із дитиною не можна. Усе це відбувалося на очах у інших дітей на дні народження.

Що кажуть у закладі

ТСН.ua намагався зв'язатися із Kids Club, однак у розважальному центрі інцидент нам відмовилися прокоментувати. 

У коментарях до публікації опікунки дівчинки в Facebook від імені закладу перед жінкою та дитиною вибачилися. Дирекція заявила, що дитячий клуб «зовсім новий і працює над недоліками».

«Дана прикра ситуація з інвалідним візочком відбулася з вини наших адміністраторів, які спиралися на загальні правила закладу і не мали досвіду для вирішення даної ситуації», – відповіли в розважальному центрі.

Зазначимо, що в правилах закладу на сторінці в Мережі зазначено, що вхід з колясками, велосипедами, самокатами та тваринами заборонено. Про візочки для людей з інвалідністю нічого не йдеться. Також зазначено, що вхід дітям з інвалідністю безплатний.

В Ужгороді дитину на інвалідному візку не впустили до розважального центру

Публікація опікунки дівчинки в Facebook отримала великий розголос. Представник уповноваженого Верховної Ради Михайло Спасов зазначив у коментарях, що ситуацію взяв у роботу Офіс Омбудсмана України.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Жінки побили працівників ТЦК в Ужгороді
відео

Рятували чоловіка від мобілізації: в Ужгороді жінки побили військкомів. Відео

Мобілізація інвалідність

Чи можлива мобілізація людей з інвалідністю після змін у законі

Мобілізація

Мобілізація у квітні 2024: кого з чоловіків з інвалідністю призвуть до ЗСУ

У справі Шила знайшли нестиковки

ЗМІ знайшли нестиковки в «справі Шила», якого звинувачують у корупційних схемах на «Укрзалізниці»

комісований військова служба

Чи треба комісованим чоловікам із пожиттєвою інвалідністю проходити уточнення придатності до військової служби

повістка інвалідам І групи, Тернопільська область, селі Чехів
фото

Сільський голова приніс повістку: на Тернопільщині інвалідам першої групи вручають повістки та змушують проходити ВЛК

Підняли пенсії для людей з інвалідністю і для чорнобильців

Підняли пенсії для людей з інвалідністю і для чорнобильців

інвалідність, повістки

В Україні вручають повістки людям з інвалідністю: чи законно це

Мобілізація відстрочка інвалідність

Мобілізація в Україні: чи можуть призвати людину, яка має тещу з інвалідністю 2 групи