«Ваш син потрапив в ДТП»: у Луцьку шахрай обманув людей на 5,9 тисяч доларів

«Ваш син потрапив в ДТП»: у Луцьку шахрай обманув людей на 5,9 тисяч доларів

У Луцьку судили шахрая, який разом з іншою невідомою людиною виманювали у людей гроші нібито на операцію для їхніх рідних, які постраждали у ДТП.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, пишуть Волинські новини. 

Шахраям вдалося обманути двох людей на майже шість тисяч доларів, ще одних потерпілих злочинець, який опинився на лаві підсудних, пограбував на 50 тисяч доларів.

З матеріалів справи відомо, що у жовтні минулого року раніше судимий Сергій К. разом з іншою невстановленою особою телефонували до невідомих людей та представлялися працівниками лікарень.

Вони повідомляли жертвам про нібито потрапляння в дорожньо-транспортну пригоду близької їм людини та необхідну дороговартісну операцію.

Після цього обвинувачений зустрічався з цими людьми та отримував від них кошти, які нібито мав передати лікарям.

Таким чином шахраю вдалося обманути двох людей на 5 тисяч 900 доларів. Він разом з іншою особою збирався обманути ще одну жінку, однак обвинувачений, прийшовши за адресою її проживання, помітив значну більшу суму та відкрито вкрав 50 тисяч доларів.

Сергій К. під час розгляду справи заперечив свою вину в грабежі, але частково визнав вину в шахрайстві.

Він повідомив, що у телеграм-каналі познайомився з чоловіком, який запропонував йому забрати гроші, мовляв, він не знав, що вчиняє злочин.

Люди віддавали кошти йому добровільно. Відкриту крадіжку 50 тисяч доларів він взагалі заперечив, мовляв, у квартирі літні чоловік та жінка віддали йому три тисячі доларів, більше грошей він не бачив.

Обвинувачений також зазначив, що отриману іноземну валюту злочинець обмінював на гривні та перекидав на картку, яку вказував чоловік з телеграм-каналу.

Особу, яка просила забирати гроші, він ніколи не бачив. Лише знає, що тоді він відбував покарання в колонії №16 у Полтавській області.

Чоловік, в якого з дружиною вкрали 50 тисяч доларів, розповів, що до них на міський телефон зателефонував лікар обласної лікарні та повідомив, що їх донька потрапила в ДТП і перебуває у дуже важкому стані.

Йому було повідомлено про операцію та необхідність перерахування коштів на рахунок лікарні. Дружина знаходилася поруч та почала плакати, мовляв, де брати гроші.

Раніше невістка з сином залишили їм на зберігання гроші, тому вирішили взяти звідти. Через деякий час в двері подзвонив невідомий та зайшов до квартири.

Дружина принесла гроші в тазу, вони були перемотані по 10 тисяч доларів. Вона відрахувала три тисячі доларів і поклала біля себе на дивані.

Однак хлопець підійшов взяв усі п'ять пачок з грошима та втік.

Інші потерпілі також підтвердили обставини вчинення злочину, які були вказані в обвинувальному акті. Та і докази, на думку суду, повністю доводили вину злочинця.

Суд призначив йому покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також суд стягнув з Сергія К. на користь потерпілих в загальному майже два мільйони гривень матеріальної шкоди.

Читайте також:

• Знімала порчу: у Луцьку шахрайка підмінила 65 тисяч гривень бабусі на папір

• Видурили понад 200 тисяч гривень: волинянин із спільниками займалися інтернет-шахрайством

• В Україні запровадять додаткові виплати постраждалим через війну

Можливо зацікавить