Ваша дружина потрапила в аварію: волиняни віддали шахраям понад 400 тисяч гривень

Ваша дружина потрапила в аварію: волиняни віддали шахраям понад 400 тисяч гривень

На Волині жертвами аферистів стали два чоловіка - 66-річний ковельчанин та 25-річний мешканець Володимирського району.

Про ці випадки повідомив на своїй офіційній сторінці начальник ГУНП в області Юрій Крошко.

До 66-річного пенсіонера зателефонували й повідомили, що його дружина постраждала в аварії, їй, мовляв, необхідне лікування за кордоном. Вже за декілька хвилин біля дверей пенсіонера стояв невідомий, якому він без жодної перевірки, без дзвінка до дружини передав 223 тисячі гривень і 200 євро.

З дружиною виявилось усе гаразд, в ДТП вона не потрапляла, а гроші забрали шахраї.

«Цього випадку могло і не бути, якби: 1. чоловік не повірив незнайомим людям з невідомого номера; 2. зателефонував дружині і переконався, що з нею все гаразд», - розповів Юрій Крошко.

Інший чоловік самостійно надіслав з терміналу невідомому кошти в сумі понад 240 тисяч гривень наперед за автомобіль, який мав придбати. Однак «продавець» відразу ж зник і перестав виходити на зв’язок.

«Навіщо було пересилати таку значну суму коштів наперед – зрозуміти важко. Чомусь і тут подіяла майже гіпнотична здатність таких зловмисників тримати людей «на гачку». Але ми завжди повторювали і знову наголошуємо: ніколи не надсилайте наперед своїх грошових коштів ні за які товари та послуги», - повідомив головний поліцейський.

Читати також:

Можливо зацікавить