Вбивцю правозахисниці Ірини Ноздровської посадили на 15 років

Вбивцю правозахисниці Ірини Ноздровської посадили на 15 років

Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Россошанського, якого обвинувачують у вбивстві правозахисниці та активістки Ірини Ноздровської, до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Ракурс.

3 серпня чоловіка засудили за умисне вбивство з особливою жорстокістю. Прокурори довели, що у грудні 2017 року він напав на Ноздровську з ножем на зупинці у селі Демидів Київської області та скинув тіло у річку. 

Россошанський своєї провини не визнав, проте суд дійшов висновку, що провину чоловіка у вчиненні та навмисному вбивстві Ноздровської з особливою жорстокістю беззастережно доведено.

«Під час судового розгляду доведено, що у грудні 2017 року в селі Демидів засуджений на зупинці громадського транспорту з ножем кинувся на потерпілу. Він завдав їй значної кількості ударів у область обличчя та шиї. Після цього скинув тіло до річки неподалік села. Смерть активістки настала внаслідок численних колото-різаних ран», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зазначимо, вбивство праозахисниці викликало великий резонанс у суспільстві. Тіло Ірини Ноздровської  знайшли 1 січня 2018 року в одній із річок у Київській області. Ірина Ноздровська особисто вела справу у суді про ДТП, у якій загинула її сестра. Смертельна аварія сталася 30 вересня 2015 року в селі Демидів Вишгородського району Київської області. Тоді Дмитро Россошанський, перебуваючи у стані наркотичного сп'яніння, своєю машиною на смерть збив односельчанку 26-річну Світлану Сапатинську. Юрій Россошанський доводиться батьком винуватця смертельної ДТП.

Дядько винуватця ДТП на той момент був головою районного суду Вишгороду. Родичі та друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її родині, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

9 січня суд заарештував підозрюваного у вбивстві Ірини Ноздровської Юрія Россошанського, який розповів деякі подробиці скоєного злочину: за його словами, він діяв один і вбив Ноздровську внаслідок сварки з нею на зупинці громадського транспорту в селі Демидів. Проте батьки та донька правозахисниці переконані, що Россошанський не сам вбивав Ноздровську та що до вбивства причетні інші люди.

Можливо зацікавить