Вчені знайшли найбільшу у світі жабу-гіганта. Фото

Вчені знайшли найбільшу у світі жабу-гіганта. Фото

В Квінсленді, що в Австралії, знайшли величезну тростинну жабу. Її вага становить 2,7 кг. Амфібія стала найбільшою у світі і її вже прозвали «Toadzilla» – тобто «Жабзілла».

Про це повідомляє BBC News.

 Наглядачка національного парку Конвей Кайлі Грей під час патрулювання першою помітила величезну жабу.   

«Я ніколи не бачила нічого такого великого. Майже як футбольний м’яч з ногами. Ми назвали її«Toadzilla», – сказала Грей.

Команда науковців швидко піймала жабу, що могла бути самицею, та повернулася на базу, аби її зважити. Працівники парку  були здивовані, виявивши, що амфібія може встановити новий  рекорд у світі.

Австралійські дослідники припустили, що ця величезна жаба, ймовірно, харчувався комахами, рептиліями та дрібними ссавцями.

«Очеретяна жаба такого розміру з’їсть усе, що поміститься їй у рот», ­– повідомили у парку.

Але дослідниця з парку заявила, що не впевнена, скільки років жабі, адже такий вид може жити до 15 років у дикій природі.

Стало відомо, що величезній жабі провели евтаназію, що є стандартною практикою в Австралії для шкідників, і вона буде передана Музею Квінсленда

До цього часу рекорд книги Гіннесса у 1991 році встановила жаба вагою у 2,65 кг. Це - буда домашня жаба зі Швеції на прізвисько Прінсен.

 Читати також:

  • У Південній Кореї офіційно підтвердили перший випадок, коли амеба, що поїдає мозок, вбила чоловіка.
  • У новому досліджені UMSOM науковці з'ясували, що люди з однією з груп крові групи А, а саме другою та четвертою, мають більші шанси отримати інсульт у віці до 60 років порівняно з іншими.