Везуть за кордон, щоб відволікти від війни: у Луцьку для дітей військових влаштували незвичне дозвілля

Везуть за кордон, щоб відволікти від війни: у Луцьку для дітей військових влаштували незвичне дозвілля

У Луцьку волонтери вже вдруге організовують для дітей військових мандрівку за кордон. Улітку школярі побували в Чехії, тепер - їдуть до Польщі. Це діти, батьки яких воюють або загинули на передовій

Про це йдеться в сюжеті ТСН. 

Батько семирічної Яни, яка збирається у мандрівку, -  військовий. Чоловік нещодавно приїхав з Луганщини у відпустку і щасливий, що поки він захищає Україну від ворога, його доня може хоч ненадовго забути про війну.

 

«Я б не подумав, що в чотири роки, в два, дитині сім років - вони будуть знати, що таке вибух, що таке сирена, коли тобі синок в 2 рочки підбігає і кричить «ой, сирена»...»- розповідає чоловік. 

Івана у мандрівку проводжає мама, його тато загинув на фронті майже чотири місяці тому. Хлопчик за ним дуже сумує.

«Дуже тяжко і дитина закрита. Маємо надію, що це йому дасть спілкування з іншими дітками. Мусимо жити, навчитися жити без свого тата», - каже мама хлопчика. 

Для дітей захисників - це вже друга спільна поїздка за кордон, її організовують волонтери. Багато школярів, які у першу мандрівку їхали як діти військових, нині вирушають у подорож вже як діти загиблих героїв.

«Цього разу група набралася швидше, на жаль, звичайно, тому що є ті, чиї батьки ще воювали у серпні, а у вересні вже не стало їхніх батьків», - розповідає волонтер Сергій

//1plus1.video/video/embed

Тиждень школярі житимуть у горах поблизу польського міста Вроцлав. З ними працюватимуть психологи, кожного дня обіцяють і екскурсії. 

«Біля території цього табору є фермерство, тварини, олені. Також в них буде поїздка в аквапарк, в місто Вроцлав, так само екскурсія», - додає Сергій. 

З українськими піснями та вірою у перемогу діти їдуть до українсько-польського кордону. 

 

Можливо зацікавить