"Вибухи та невідомість змушують шукати спокійне місце": історія переселенки з Київщини, яка приїхала до Луцька

"Вибухи та невідомість змушують шукати спокійне місце": історія переселенки з Київщини, яка приїхала до Луцька

"Знайомі з Луцька дали контакти волонтерів, які перевозять переселенців, та гуманітарну допомогу. Олександр забрав мене з дітьми з Києва, де йдуть обстріли, і швидко, та безкоштовно доставив до Луцька. Ми приїхали в цей центр сьогодні о 4-ій ранку. Тут тепло, нас уже відразу погодували. У планах було залишитися у цьому місті, адже тут є знайомі, але ось ці сьогоднішні вибухи, і невідомість змушує шукати спокійніше місце. Є знайомі в Ужгороді, проте ніхто не може гарантувати, чи не буде там обстрілів. Тому плануємо їхати за кордон. Там мені з дітьми буде, мабуть, безпечніше, та спокійніше", - розповіла Віта.

В Обухові жінка працює в територіальному центрі надання адміністративних послуг. Навчає старших людей працювати з мобільним телефоном та інтернетом.

"Це така собі волонтерська робота, адже зарплата там маленька. І хоча за спеціальністю я вчитель початкових класів, проте вийти на повний робочий день не можу, бо потрібно приділяти час дітям. А робота ця мені подобається, хоча вона не так фінансово підтримує, як морально. Мої так звані вихованці телефонують, переживають за нас. Ті, хто уже виїхав до Польщі, запрошують до себе", - розповідає жінка.

В Обухові у неї лишилася мама і чоловік: "Ми не планували виїжджати, а потім почали знайомі телефонувати: одні в Ужгороді уже, інші у Львові. І мені стало страшно, адже усі населені пункти поруч нашого міста уже розбомблені. Ось так і наважилася приїхати сюди, а далі побачимо", - поділилася Віта.

Нагадаємо, що у Луцьку, в приміщенні "Адреналін Сіті", організували безкоштовний центр допомоги біженцям з триразовим харчуванням. Також там працює цілодобовий колцентр: (095)1249008 для переселенців.

Можливо зацікавить