Вибухи в Криму: пошкоджений фрегат, яким командує зрадник, екскапітан корвета «Луцьк»

Вибухи в Криму: пошкоджений фрегат, яким командує зрадник, екскапітан корвета «Луцьк»

У суботу, 29 жовтня в окупованому Криму прогриміли вибухи.  Внаслідок атаки на чорноморський флот у Севастополі пошкоджень зазнав тральщик «Іван Голубець», а також фрегат «Адмірал Макаров». Останнім керує Григорій Бреєв, який раніше командував корветами «Луцьк» та «Тернопіль», а у 2014 році зрадив присягу.  

Повідомляють, що після атаки у фрегата "Адмірал Макаров" пошкоджено систему радіолокації, а також утворилася дірка в мінному тральщику. Наразі рейд через Севастопольську бухту ще залишається перекритим.

Фрегат «Адмірал Макаров» став флагманом Чорноморського флоту Росії після потоплення крейсеру «Москва».

У червні 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру в державній зраді командиру російського фрегата «Адмірал Макаров». Раніше він командував корветом «Луцьк» (2008-2009). У 2014 році він зрадив присягу та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Перебіжчик присягнув Росії та продовжив службу в російському флоті.

У 2022 році російський корабель під його командуванням запускав крилаті ракети по Миколаєву та Одесі. Відомо, що фрегатом «Адмірал Макаров» командує українець Григорій Бреєв.

Вибухи в Криму: пошкоджений фрегат, яким командує зрадник, екскапітан корвета «Луцьк»Вибухи в Криму: пошкоджений фрегат, яким командує зрадник, екскапітан корвета «Луцьк»

Можливо зацікавить